betongaas kopen

Gewapend beton

Tijdens de bouw van een woning of ander gebouw krijg je te maken met verschillende materialen, een van deze materialen is beton. Beton op zichzelf is niet sterk, om het sterker te maken heb je wapening nodig. Door betongaas kopen zorg je ervoor dat vloeren en wanden trekkrachten op kunnen nemen, en minimale kans hebben dat ze scheuren. Hoe zwaarder de vloer wordt belast, hoe meer wapening er in de vloer moet worden toegepast, een constructeur rekent dit altijd uit zodat je nooit te weinig wapening in de vloer hebt en deze veilig kunt belasten.

betongaas kopen

Gebruik van betonijzer

Beton moet gewapend worden om de lasten waar het mee te maken krijgt op te kunnen vangen, de netten kunnen bestaan uit verschillende staven. Over het algemeen is de dikte van de staven verschillend, ook de mazen kunnen van verschillende grootte zijn. Belangrijk om te weten is dat je rekening dient te houden met de zogenaamde dekking van het beton, een constructeur bepaald hoeveel de dekking moet zijn en wat voor ijzer er nodig is. Je kunt dus niet zomaar betongaas kopen en in de vloer of wand verwerken. Het is altijd verstandig bij belangrijke constructies een specialist erbij te halen.

Bestand tegen bepaalde druk

Net als alle andere materialen is beton ook geen wondermateriaal, het is maar bestand tegen een bepaalde druk. Tegen drukkrachten is het goed bestand, trekkrachten kan beton niet opnemen daar is het betonstaal voor bedoeld. Zou je geen betonstaal aanbrengen dan zal het beton scheuren en de constructie in gevaar brengen. In de webshop van betonstaal.nl kun je verschillende soorten betonwapening kopen, wanneer je daar vragen over hebt staan de medewerkers klaar om je van een professioneel antwoord te voorzien. Raadpleeg altijd een specialist bij het leggen van een betonvloer, of het storten van een wand.

Geef een reactie